İnanç ve Samimiyet Yanında Başarıyı Getiriyor / Şarkıcı Bahadır Tatlıöz

Başarının sırrı ve sevilen, beğenilen projelerin ortak özelliği nedir?

Bence başarının sırrı öncelikle yaptığınız işi gerçekten inanarak ve severek yapmak ve samimiyet. Başarının sırrı bunlarda saklı.

Şarkıları seçerken, albümünüze koyduğunuz şarkılarda nelere dikkat ediyorsunuz?

Zaten hepsi kendi yazdığım şarkılar. Mutlaka edebiyatının belli bir çıtanın üzerinde olması gerekiyor. Aşkı anlatıyorum; ama aşkı anlatırken de dinleyicinin aklına, zekâsına hizmet etmek istiyorum. O yüzden de yazdığım sözler mutlaka aşk ama düşündüren bir anlatımla anlatılan aşk olması gerekiyor. Buna dikkat ediyorum.

Peki, tutacak şarkıları hissediyor musunuz? Hangi şarkılar, hangi tür şarkılar tutuyor, daha çok dinleniliyor, seviliyor? Bu hususta neler söyleyebilirsiniz?

Ben, inanın, böyle bir öngörüde bulunamıyorum. Hakikaten tutacak şarkı ya da tutmayacak şarkı olarak anlayamıyorum. Çünkü eskiden belli bir kalıbın içerisindeki şarkılar tutuyordu ya, şu anda o kadar değişti ki; farklı farklı, inanılmaz tarzlardaki şarkılar, “Yahu, bu şarkıdan bir şey olmaz.” dediğim şarkılar tutabiliyor. Ama bence de dediğiniz gibi, günlük olarak tutmak değil de kalıcı olmaktır mesele. Ben bu yolda ilerlemeye çalışıyorum. Umarım başarırım.

Dünyayla kıyasladığımız zaman müziğimizi nerede görüyorsunuz?

Çok ileride görüyorum. Benim en sevmediğim söz, ki bizim gençlere özgü birtakım sözlerden biridir: “Ben Türkçe müzik dinlemiyorum.” Bu benim hiç sevmediğim bir cümledir. Lütfen yabancı müzikleri, İngilizce veyahut da diğer dillerdeki bütün müzikleri açın, edebiyatını bir inceleyin, o dili biliyorsanız. Bir de Türkçe yazılan, mesela bir Âşık Veysel’i açın, bir Kayahan şarkısını açın ya da günümüz popüler müzisyenlerinden, güzel şarkıları olan insanların şarkılarından birini açın, bir kıyaslayın bakalım; nasıl bir edebiyat var ve nasıl bir müzik var? Ben bunu bir müzik adamı olarak söylüyorum, yani müziğin matematiğini de bilen bir adam olarak söylüyorum. Bizim müziğimiz, özellikle popüler müziğimiz dünyadaki birçok ülkenin müziğinden katbekat ileride, ciddi anlamda ileride. Ama bunu bilmek lazım tabii ki. Maalesef, bir önyargı olabiliyor bazı gençlerimizde. Bu yanlış.

Müzik yaparken teknolojiyi kullanabiliyor muyuz?

Çok iyi kullanıyoruz, çok güzel kullanan müzisyenler ve aranjörler var. Gerçekten ben bu bağlamda inanılmaz bir revizyon, bir değişim olduğunu düşünüyorum. Müzik sektörümüzde şu anda bu değişim iyi yönde.

Bahadır Bey, çok teşekkür ederiz. Başarılarınızın devamını dileriz.

Çok sağ olun, ben teşekkür ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.